Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/bloghoneybee/public_html/plugins/system/st_author/st_author.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/bloghoneybee/public_html/plugins/system/st_author/st_author.php on line 42
Print

ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Αν και ο όρος προωθητικό βίντεο μπορεί να δοθεί σε όλες τις κατηγορίες βίντεο που αναφέρονται εδώ, παραδοσιακά ένα προωθητικό βίντεο είναι αυτό που

μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέσο προώθησης πώλησης, σε συνέδρια, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια ή απλά ως βίντεο στην γραμματεία της εταιρίας σας. Επίσης μπορούν να ενσωματωθούν σε CD ή DVD σαν μια παρουσίαση της εταιρίας σας. Τα προωθητικά βίντεο είναι γενικού περιεχομένου, έτσι μπορούν να εφαρμοστούν παντού. Αυτό είναι που τα καθιστά αρκετά αποτελεσματικά σε σχέση με το κόστος.

 

ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Οι μαρτυρίες πελατών είναι καταγεγραμμένες συνεντεύξεις στις οποίες οι πελάτες λένε τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία της εταιρίας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις, από κομμάτι ενός προωθητικού βίντεο, έως μια έγκριση ενός εκθέματος, ένα κομμάτι μιας γενικής παρουσίασης πωλήσεων ή ακόμη και ένα κομμάτι μιας ηλεκτρονικής εταιρικής κάρτας. Οι μαρτυρίες πελατών χρησιμοποιούνται συχνά σε τηλεοπτικές διαφημίσεις για να δώσουν μια φαινομενικά ειλικρινή και αμερόληπτη άποψη, ωστόσο οι σημερινοί καταναλωτές ίσως είναι λίγο πιο κυνικοί σε τέτοιου είδους τακτικές.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Το βίντεο είναι το ιδανικό μέσο για εκπαίδευση, ιδιαίτερα γιατί ο εκπαιδευτής μόλις γίνει το βίντεο δεν χρειάζεται να είναι παρών για την διδασκαλία. Τέτοια βίντεο χρησιμοποιούνται συχνά σε υποχρεωτικές εκπαιδεύσεις όπως η υγεία και η ασφάλεια. Η παραγωγή ενός εκπαιδευτικού βίντεο για τις βασικές διαδικασίες της επιχείρησης σας μπορεί να κάνει πιο οικονομική την εκπαίδευση νέου προσωπικού.

 

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ

Η τηλεόραση έχει εισχωρήσει στα περισσότερα σπίτια και αναγνωρίζεται ως το πιο δυνατό μέσο προβολής. Έτσι μια τηλεοπτική διαφήμιση μπορεί να είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Συνήθως μια τηλεοπτική διαφήμιση σχεδιάζεται και παράγεται από μια διαφημιστική εταιρία σε συνεργασία με μια εταιρία παραγωγής. Το κόστος της προβολής τηλεοπτικών σποτ εξαρτάται από το κανάλι, την ώρα της ημέρας, το πρόγραμμα που προβάλλεται πριν και μετά την διαφήμιση και φυσικά είναι ανάλογο του κοινού που παρακολουθεί. Το κόστος παραγωγής ενός τηλεοπτικού σποτ από την πολυπλοκότητα του βίντεο καθώς και από τις ικανότητες και την φήμη της διαφημιστικής εταιρίας. Οι πιο ακριβές τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορεί να κοστίσουν αρκετές χιλιάδες ευρώ, ιδιαίτερα αν είναι μέρος μιας μεγαλύτερης εκστρατείας. Αυτό ίσως φαίνεται υπερβολικό όμως ένα τηλεοπτικό σποτ μπορεί να γίνει εμβληματικό και διάσημο στον τομέα του. Συνδυάστε αυτό με την άυλη αίσθηση που αφήνει το βίντεο στον θεατή για μια επιχείρηση και κατανοείται την αξία του.

 

ΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΗΣΕΙΣ

Με την αύξηση των γρήγορων ευρυζωνικών συνδέσεων ίντερνετ και τις τεχνολογίες video steaming ο παγκόσμιος ιστός είναι γεμάτος βίντεο. Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις μπορούν να προβληθούν στο διαδίκτυο με μόλις ένα κλάσμα του κόστους και το βίντεο μπορεί να δημιουργηθεί αποκλειστικά για χρήση σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες. Λόγω αυτής της ικανότητας για στοχευμένη διαφήμιση το ίντερνετ είναι ένα δημοφιλές μέσο για τους διαφημιστές. Χρησιμοποιώντας την πιο σύγχρονη τεχνολογία οι δικτυακές εκστρατείες μάρκετινγκ μπορούν να γίνουν διαδραστικές και πολύ πιο ελκυστικές. Για παράδειγμα κάποιες ιστοσελίδες προτρέπουν τον θεατή να δώσει το όνομα του και το χρησιμοποιούν είτε ως κείμενο είτε ως μέρος ενός βίντεο.

 

VIRAL VIDEOS

Το viral μάρκετινγκ ονομάζεται έτσι διότι όπως ένας ζωντανός ιός αναπαράγει τον εαυτό του. Ένα μήνυμα το οποίο αναπαράγεται μπορεί να έχει μικρό κόστος και ταυτόχρονα να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό. Η έννοια του viral video είναι δημιουργήσετε ένα βίντεο τόσο μαγευτικό που οι άνθρωποι θα το μοιράζονται μεταξύ τους είτε με email είτε ανεβάζοντας το σε ένα ιστολόγιο ή μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμη θα το ανταλλάσσουν μέσω των κινητών τηλεφώνων. Τα viral videos είναι συναρπαστικά γιατί συχνά πολλά ερασιτεχνικά βίντεο μικρής παραγωγής γίνονται viral (δημοφιλή) και αυτήν την ερασιτεχνική προσέγγιση μιμούνται οι εταιρίες παραγωγής βίντεο. Εφόσον τα viral video (καθώς και κάθε στρατηγική viral μάρκετινγκ) πρέπει να έχει αυτό το κάτι που θα κάνει τον κόσμο να το μοιραστεί, ίσως κάποια φορά αποτύχουν τον σκοπό τους. Γι' αυτό και συνήθως είναι ο κύριος τομέας ειδικευμένων διαφημιστικών γραφείων.

 

WEB-BASED VIDEO

Όπως έχει ήδη αναφερθεί ο παγκόσμιος ιστός είναι το πιο σύγχρονο μέσο διάδοσης για το βίντεο. Η ιστοσελίδα διαμοιρασμού βίντεο YouTube είναι πλέον ένα πασίγνωστο όνομα και ένα αποθετήριο για ερασιτεχνικές και εμπορικές παραγωγές. Ότι βίντεο κι αν έχετε δημιουργήσει, πρέπει να σκεφτείτε να το προσθέσετε ή τουλάχιστον κάποια αποσπάσματα του στο YouTube ή μια αντίστοιχη ιστοσελίδα, καθώς είναι δωρεάν και ένα επιπλέον μέσο για να φτάσει το βίντεο σας στον θεατή. Αν και πρέπει να σημειώσουμε πως τα βίντεο για το ίντερνετ υστερούν όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με την μετάδοση στην τηλεόραση, μπορούν να να βοηθήσουν στην στρατηγική μάρκετινγκ γιατί επιτρέπουν την διασταύρωση και επιβεβαίωση της ιστοσελίδας σας.

 

Share this:

About the author / Super User

Super User

Toan Pham

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.