Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/bloghoneybee/public_html/plugins/system/st_author/st_author.php on line 38

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/bloghoneybee/public_html/plugins/system/st_author/st_author.php on line 42
Print

Ο Άγγλος φωτογράφος Eadweard J. Muybridge θεωρείται ο πρώτος που δημιούργησε την κινούμενη εικόνα όταν κατέγραψε την κίνηση ενός αλόγου που κάλπαζε με την χρήση μιας σειράς φωτογραφιών οι οποίες ενεργοποιούνταν από διάφορα καλώδια.

Οι φωτογραφίες που προέκυψαν προβλήθηκαν διαδοχικά για να δείξουν ότι και τα τέσσερα πόδια του αλόγου σηκώνονται από το έδαφος όταν αυτό καλπάζει. Πέρα από το ότι έλυσε μια για πάντα αυτή την διαφωνία ο Muybridge δημιούργησε το βίντεο.

Τα επόμενα χρόνια κατασκευάστηκαν οι πρώτες εύχρηστες βιντεοκάμερες και γεννήθηκε η βιομηχανία του κινηματογράφου. Αρχικά οι ταινίες κατέγραφαν καθημερινά συμβάντα (για παράδειγμα το σύντομο “Fred Ott‟s Sneeze”) και οι καλλιτέχνες έμεναν στην αφάνεια αλλά μέχρι το τέλος του 19ου αιώνα οι κινηματογραφιστές παρήγαγαν πολλά δημιουργικά βίντεο. Το  “Santa Claus” του G.A. Smith γυρισμένο το  1898 αποτελεί ένα παράδειγμα, απεικονίζοντας τον Άγιο Βασίλη να επισκέπτεται μερικά παιδιά στα δωμάτια τους. Παρόλο που διαρκεί μόλις λίγο πάνω από ένα λεπτό παρουσιάζει τις βάσεις σύγχρονων τεχνικών όπως κατασκευή πλατό, διαφορετικές λήψεις, υπερθέσεις καθώς και ένα υποτυπώδες ειδικό εφέ όπου ο Άγιος εξαφανίζεται.

Κατά την διάρκεια του επόμενου αιώνα οι κινηματογραφιστές έγιναν τρομερά εφευρετικοί, δημιουργώντας πολλά από τα εφέ και τις λήψεις τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα στον κινηματογράφο και την τηλεόραση και αναπτύσσοντας το βίντεο σε μια μεγάλη και κερδοφόρα επιχείρηση.

Ωστόσο, μόλις στο τέλος του 1920 έγινε πλέον πρακτικός και εύχρηστος  ο συγχρονισμός ήχου και διαλόγου ενώ μέχρι τότε το φιλμ ήταν παγκόσμια βιομηχανία και το Hollywood ήταν το επίκεντρο του φαινομένου παράγοντας περίπου 800 ταινίες κάθε χρόνο.

Σήμερα οι ταινίες είναι παραγωγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ ενώ από την άλλη κυριολεκτικά ο καθένας μπορεί να τραβήξει ένα βίντεο και να δημιουργήσει μια ταινία που θα κάνει επιτυχία. Με το βίντεο διαθέσιμο πια στο διαδίκτυο και σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές η παραγωγή ενός βίντεο είναι μια συνεχώς αναπτυσσόμενη βιομηχανία, ειδικά στην Ελλάδα.

Αν και πλημμυριζόμαστε από βίντεο από διάφορες πηγές, οι κινούμενες εικόνες ακόμη έχουν τη δύναμη να αιχμαλωτίζουν. Το βίντεο έχει την δύναμη να διασκεδάζει, να εκπαιδεύει και να γοητεύει όπως και να κάνει τους ανθρώπους να γελάνε μέσα από την ψυχή τους ή να ουρλιάζουν από τον φόβο τους. Το βίντεο στην επιχείρηση, σας επιτρέπει να διηγηθείτε  ιστορίες που εμπλέκουν τον καταναλωτή, ταλαντεύουν την επιλογή του, αλλάζουν τις αντιλήψεις του και επηρεάζουν τόσο τη λογική όσο και το συναίσθημα του. Το βίντεο έχει ένα σημαντικό αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι πιθανοί καταναλωτές βλέπουν τον κόσμο. Δημιουργεί μια εντύπωση, επηρεάζει την διάθεση και παρουσιάζει τα πράγματα με έναν τρόπο που βοηθά το κοινό σας να αποκτήσει μια νέα οπτική για ένα συγκεκριμένο θέμα και κυρίως για το προϊόν σας.

Κάθε βίντεο που σχετίζεται με την επιχείρηση σας είτε είναι τηλεοπτικό σποτ, είτε είναι ένα βίντεο προώθησης για πιθανούς επενδυτές, εγγενώς αντιπροσωπεύει την εταιρία σας. Κάθε παραγωγή βίντεο μπορεί να έχει ένα επίπεδο ποιότητας, όσον αφορά το πόσο επαγγελματικά έχει γυριστεί και έχει επεξεργαστεί. Επί προσθέτως ολόκληρο το βίντεο θα αφήσει ένα συναίσθημα στον θεατή. Αυτή είναι μια λιγότερο απτή ποιότητα καθώς και λίγο υποκειμενική αλλά όλοι καταλαβαίνουν πως είναι να βλέπεις μια ταινία τρόμου και νιώθουν τεταμένοι και νευρικοί αργότερα ή νιώθουν αισιόδοξοι και χαλαροί μετά από μια κωμωδία. Αυτό το συναίσθημα είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο βίντεο καθώς το μυαλό του θεατή θα το συσχετίσει με την επιχείρηση σας. Γι αυτό το λόγο και είναι πολύ σημαντική η εύρεση μιας εταιρίας παραγωγής βίντεο η οποία κατανοεί την επιχείρηση σας και ξέρει πως να αιχμαλωτίσει την φαντασία του θεατή.

 

Share this:

About the author / Super User

Super User

Toan Pham

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.